Oplevelses­ruten

Tscherninghuset: Hvor gamle materialer fortæller nye historier

Det arkitektoniske hovedgreb omfatter ikke et traditionelt formkoncept, men i stedet en sekvens af rumlige oplevelser. Bygningen er udformet som en oplevelsesrute, hvor man bevæger sig gennem forskellige områder, med hver sin unikke identitet, karakter og atmosfære. Hele ideen med husets arkitektur er at pirre nysgerrigheden, invitere til at gå på opdagelse, og byde på overraskelser.

Det første der møder den besøgende ved ankomsten til Tscherninghuset er et vindfang udformet som et Wunderkammer – en 360 graders udstillingsreol til mindre objekter og materialer, som omslutter den besøgende. Herfra fortsætter ruten til den frodige lobby, der med sin sensoriske rigdom og sammensmeltning af inde og ude, bringer tankerne hen til en vinterhave. Fra dette rum fører flere veje ind i hovedrummet – den store transformerede hal. Her opleves kontrasten mellem det store åbne rum og den intime skala i de mange rum-i-rummet og finurlige kroger, hvilket skaber varierede rumligheder og danner baggrund for husets centrale samlingsplads, kantinen.

Huset er et unikt patchwork af oplevelser, der bindes sammen af fortællingen om at nedrivning ikke handler om bortskaffelse af affald, men om forvaltning af værdifulde ressourcer.

Besøg Tscherninghuset

Vil du besøge Tscherninghuset så kontakt os på nathalie@tscherning.dk eller +45 3178 8325.

Vil du vide mere om Tscherning Gruppen og de entreprenørydelser vi tilbyder, eller have et tilbud så kig på tscherning.dk eller ring på 7020 7050.