Cirkularitet
Tscherninghuset er et eksempel på cirkulær transformation. En renovering hvor mest muligt fra den oprindelige bygning er genbrugt, og øvrige materialer har haft et tidligere liv.
Materialers cirkularitet kan deles op i forbrænding, nyttiggørelse, genanvendelse og direkte genbrug. Forbrænding og deponi skal undgås, da materialet ikke indgår i et cirkulært system derefter.
Nyttiggørelse kræver en del forarbejdning og tilføjer kun lav værdi til cirkularitets-cirklen.
Andre produkter forarbejdes og genanvendes med nyt formål. Materialer med direkte genbrug kræver et minimum af forarbejdning og har dermed en høj værdi. Det er disse materialer, der traditionelt set er færrest af i transformationsprojekter.
I Tscherninghuset er der forsøgt at benytte så meget direkte genbrug som muligt. Belysning, akustikplader, mursten og vinduer er her suppleret med trapper og huldæk, der genbruges som hele elementer. Øvrige elementer er etableret af genanvendt materiale, f. eks. Inventar, tæpper og isoleringsmateriale.
“Tscherninghuset er en unik transformation! Den ambitiøse tilgang til cirkularitet, og kompromisløsheden i valg af løsninger og materialer har krævet et åbent og fleksibelt mindset, hvor æstetik blev defineret ud fra begrebet ”fra uperfekt til autentisk”. Tscherninghuset er blevet et sanse-og rumlaboratorium, der skubber til den gængse opfattelse af kontorlandskaber og viser en ny retning, både i forhold til materialegenbrug, men også i forhold til arbejdspladsen som opholdssted.”
— My Lunsjö, 3XN GXN
Besøg Tscherninghuset
Vil du besøge Tscherninghuset så kontakt os på nathalie@tscherning.dk eller +45 3178 8325.
Vil du vide mere om Tscherning Gruppen og de entreprenørydelser vi tilbyder, eller have et tilbud så kig på tscherning.dk eller ring på 7020 7050.