Materialevæg
Materialevæggen i Tscherninghusets kantine, viser et udvalg af genbrugs- og bæredygtige byggematerialer.
Et mindre udvalg af de genbrugte og upcyclede materialer der er anvendt i Tscherninghuset, samt andre materialer som vi mener kan inspirere til brug i cirkulært byggeri, er udstillet på en materialevæg placeret i husets kantine.
I takt med at producenter udvikler nye bæredygtige produkter, eller vi finder unikke materialer på vores nedrivningspladser, vil materialevæggens udstilling udvides og forandres.
BRÆNDT TRÆ
Affaldstræ fra genbrugspladser brændt efter den japanske brændingsteknik Shou Sugi Ban, er anvendt som facadebeklædning på Tscherninghuset nye indgang. Træ brændt efter denne metode tilbyder et vedligeholdelsesfrit og bæredygtigt alternativ til f.eks. trykimprægneret træ. Leverandør af det brændte træ:
BURNTWOOD
RØD VINGETEGL
Klassiske røde vingetegl fra Tschernings renovering af ejendommen Ringergaarden i Københavns Nordvest kvarter, er i Tscherninghuset brugt som indvendig vægbeklædning, og som tag på mødelokalet Odin. Teglen bidrager med sin smukke patina til et sjælfuldt hus, og trækker reference til Tschernings nedrivningsforretning med ind i husets indretning.
ENDETRÆSKLODSER
Klodser skåret fra overskuds- og restendetræ, fra blandt andet møbelindustrien, er brugt som akustikbeklædning på indvendige vægge i Tscherninghuset. Udover at klodserne bidrager til en behagelig akustik, så er de medvirkende til at skabe et uhøjtideligt og hjemligt arbejds- og kontormiljø. Leverandør af endetræsklodser til vægbeklædning:
Norto
Parketstave
Parketstave er optaget fra renoveringen af Nauticon bygningen i Københavns Sydhavn, er blevet slebet, lakeret og genanvendt til bordplader i en række af Tscherninghusets mødelokaler. Bordpladerne er lavet af den socialøkonomiske virksomhed Råg&Godt. Leverandører af parketstave og borde:
Nauticon / Råt&Godt
Akustik-bat
Nærø akustik-bat lavet af affalds- og resttekstiler, består primært af bomuldsrester og er 50 mm. I tykkelse. Nærø er i Tscherninghuset anvendt bag vægpaneler i mødelokalerne Frigg og Bifrost, og er medvirkende til god akustik og lyddæmpning i lokalerne. Leverandør af Nærø akustikbat:
again
BIOPLADE LIMET MED MYCELIUM-SVAMP
Som bæredygtigt og CO2 venligt alternativ til konventionelle spån-, træ- og isoleringsplader, kan der i byggeri og renovering, anvendes svampelimede plader lavet af rest-og overskuds træfibre, hamp, bomuld og andre tilsvarende cellulosematerialer. I stedet for at anvende konventionelle kemiske klæbe- og limstoffer, er der som bindemiddel i disse plader anvendt svampesporer. Fordelen ved anvendelse af bindemiddel baseret på svamp, er at pladerne energimæssigt er billigere i produktion, samt 100% biologisk nedbrydelige. Ydermere er ’svampe-plader’ brandhæmmende. Tscherning er medinvester i udviklingen af biopladen, der er leveret af:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma
Bølgeblik
Bølgepladerne er nedtaget i forbindelse med Tschernings nedrivning af Danhostel vandrehjem på Amagerfælled. Pladerne bliver sammen med 90% af de øvrige materialer fra Tschernings selektive nedrivning af vandrehjemmet, genbrugt direkte i byggeriet af den nye bydel Fælledby på Amager Fælled.